Notícies

Neix la Unió d’Esports de Catalunya, el gran paraigües de l’esport català

La Unió de Consells Esportius de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya signen l’acord per la creació d’aquesta nova entitat que defensarà els interessos comuns dels dos models esportius

Aquest dimarts, 19 de juliol de 2022, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Consells Esportius de Catalunya
(UCEC) han ratificat el seu camí comú amb la posada en marxa de la Unió d’Esports de Catalunya, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció, impuls i defensa de les entitats esportives de Catalunya com a base fonamental per garantir el dret a l’activitat física i esportiva de tota la ciutadania de Catalunya, sense discriminacions.
Les dues grans entitats paraigües del sector representen l’esport popular, el conjunt de les federacions esportives i l’esport en edat escolar del nostre país, sumant 43 consells esportius i 71 federacions.
A més, la Unió d’Esports de Catalunya suma també 1.100.000 esportistes i 12.000 clubs i entitats d’àmbit esportiu.
La Unió d’Esports de Catalunya vol esdevenir la unitat referent del conjunt del sector esportiu català per enfortir i promoure el desenvolupament de les polítiques esportives.
Tant la UFEC com la UCEC consideren imprescindible sumar esforços conjuntament per dignificar i treballar estratègicament per protegir el sector esportiu, com a base fonamental que garanteixi el dret a l’activitat física i esportiva de la ciutadania.
La signatura de l’acord històric ha tingut lloc en un acte celebrat Museu Olímpic i d’Esport Joan Antoni Samaranch. El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, ha celebrat la “capacitat d’entesa en el sector”. Esteva ha explicat que s’assoleix així “l’objectiu de crear un paraigües representatiu i democràtic que treballa dues variables claus; les de l’esport i del territori, cobrint les 42 comarques del país i 71 esports”.
Per la seva banda, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha explicat que “És una oportunitat pel país, tant per les entitats esportives, com per les administracions públiques, i haurem de treballar plegats amb la màxima confiança i sabent que farem la millor feina”. “Estem davant de molts canvis socials, de noves formes i maneres d’entendre l’esport i cal que reflexionem i treballem per l’esport català del segle XXI”.
La Unió d’Esports de Catalunya neix amb la voluntat de treballar, coordinar i defensar les necessitats i els interessos comuns del sector esportiu sense ànim de lucre, així com garantir el dret a l’activitat física i esportiva de tota la ciutadania.
La nova entitat treballarà per recuperar o millorar la manca de finançament pel sector esportiu i el decreixement del suport de l’administració, especialment en la recuperació de la crisi provocada per la pandèmia i en l’actual d’encariment de subministraments,
així com el poc pes institucional de l’activitat física i l’esport en els àmbits governamentals.
A l’acte també han assistit els membres dels consells directius de la UCEC i de la UFEC, així com altres representants esportius.

www.ucec.cat

www.cegarraf.cat