Notícies

Dia Internacional per a l’eliminació de la discriminació racial (21 de març de 2023)

#NOALRACISME

En commemoració del Dia Internacional per la eliminació de la Discriminació Racial el Consell Català de l’Esport, amb coordinació amb la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya han elaborat el MANIFEST DE L’ESPORT CONTRA EL RACISMEi animem a les entitats esportives i professionals de l’esport a adherir-hi i difondre’l.

L’ESPORT constitueix una poderosa eina per promoure la cohesió social i la transmissió de valors fonamentals com el joc net, el respecte mutu i la tolerància, actituds que han d’estar al centre de totes les activitats esportives i ser el motor de l’educació i la socialització. L’esport ha de ser antiracista perquè s’ha de reflectir en els valors en què se sustenten la convivència democràtica. Com deia en Nelson Mandela, premi Nobel de la Pau 1993: “L’esport té el poder per canviar el món. Té el poder d’inspirar i unir la gent com poques coses ho fan”.

Des del MÓN DE L’ESPORT rebutgem el racisme i condemnem qualsevol tipus d’incitació a la violència, els insults, la difamació, les amenaces i qualsevol altre discurs o manifestació d’odi. Volem gaudir d’un esport que garanteixi els drets individuals, la dignitat i la igualtat d’oportunitats, independentment de la raça, el color de pell, la religió i l’origen de la persona que el practica.

Per un esport i una societat més lliure i respectuosa, sumeu-vos a la crida “No al racisme!”.

+INFO

www.cegarraf.cat