Notícies

COMUNICAT DELS CONSELLS ESPORTIUS DE CATALUNYA

La Generalitat de Catalunya ha declarat l’esport i l’activitat física béns essencials

Aquesta setmana el Govern de la Generalitat de Catalunya ha declarat l’esport i l’activitat física béns essencials, reconeixent així la seva importància en la vida i la salut de tots els ciutadans i ciutadanes. Alhora, i per dotar de força la declaració, s’ha aprovat la creació de la Taula de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya, un òrgan que té per objectiu vetllar per la importància de l’esport en la salut, així com treballar per impulsar el sector esportiu, respondre els reptes actuals i els que puguin sorgir en el futur.

En aquest sentit, els Consells Esportius de Catalunya volem expressar la nostra satisfacció i felicitar el Govern i Esportcat per haver fet aquest pas tan important com històric. La declaració no reconeix només la importància de l’esport i l’activitat física en la salut, sinó també el treball, l’esforç i el compromís del sector esportiu del paísi la seva aportació en la societat durant dècades.

Els Consells Esportius Catalunya, compromesos des de 1994 amb la societat, l’esport en edat escolar i l’esport popular, vam néixer amb el compromís i la finalitat d’assegurar el dret a l’activitat física i esportiva de les persones i especialment dels infants.

Per aquest motiu, sempre hem defensat l’esport i l’activitat física com a béns essencials, impulsant campanyes de reconeixement com la que vam dur a terme ara fa dos anys a través d’un manifest, on vam implicar esportistes, monitors, tècnics i entitats del sector esportiu català, així com administracions públiques, diputacions, consells comarcals i ajuntaments dels quals més de 400 van aprovar la seva adhesió en ple municipal.

Aquesta declaració és un fet transcendental en la història de l’esport a casa nostra, que deixa un valuós llegat per a les generacions futures i converteix en un dret la pràctica de l’esport i l’activitat física.

Barcelona, 18 de novembre de 2022