Notícies

Cicle de jornades «Dones i esport»

Compartim informació d’aquesta acció formativa organitzada per l’Àrea d’Esports i Activitat Física de la Diputació de Barcelona

1a Jornada: «Claus per potenciar l’esport en les noies»

  • Dia: Dimarts 9 de juliol de 2024
  • Lloc: Paranimf de la Diputació de Barcelona

Per donar resposta a la nostra línia estratègica «Dones i esport», hem organitzat un cicle de jornades, la primera de les quals tindrà lloc el 9 de juliol de 2024.

Us recordem que, des d’aquesta línia, treballem per incorporar la perspectiva de gènere i aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes, tant pel que fa a l’increment de l’activitat esportiva, com a la incorporació de les dones en les estructures directives professionals de l’ecosistema esportiu.

La primera jornada del Cicle «Dones i esport» porta per títol «Claus per potenciar l’esport en les noies» i vol donar respostes a les adolescents i joves, ja que és en aquesta etapa de vida que conflueix una tendència en l’abandonament de la pràctica esportiva i un augment dels factors de risc associats a problemes d’adaptació social i de salut (consums de substàncies nocives, conductes sexuals, estereotips de gènere, gestió del món virtual, assetjament escolar, etc.). L’activitat física i l’esport és una eina d’acció comunitària que genera un impacte positiu en la salut física i mental, millora la qualitat de vida i fomenta societats actives i saludables.

L’Organització Mundial de la Salut afirma que la inactivitat és un dels principals factors de risc de mortalitat actual i futura. En aquest sentit, cal tenir en compte que quatre de cada cinc adolescents no assoleixen els nivells d’activitat física recomanada (60 minuts al dia almenys 3 dies a la setmana), aquesta xifra és superior en noies, i augmenta en situacions de vulnerabilitat. En conclusió, l’índex d’abandonament de la pràctica esportiva de les noies és major respecte els nois en el pas de primària a secundària i es relaciona amb els canvis vitals propis del cicle de vida: factors personals biològics, psicològics, personals contextuals, interpersonals socioculturals i econòmics.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

 

www.cegarraf.cat