Notícies

GUIA DE PRESCRIPCIÓ D’EXERCICI FÍSIC PER A LA SALUT (PEFS)

La Guia de prescripció d’exercici físic per a la salut és una actualització de la Guia que el Govern va publicar el 2007

És un treball d’equip en el que han participat més de 100 autores i autors i, aborda problemes de salut i també etapes i condicions de vida, i ens fa avançar amb consells de l’entorn sanitari per incrementar l’activitat física per tenir cura de la salut.

Fa recomanacions generals d’activitat física i reducció del sedentarisme, i presenta recomanacions d’exercici físic específiques per a diferents etapes vitals i per a 67 malalties diferents. El propòsit de la publicació és posar a disposició dels professionals una eina actualitzada que els permeti conèixer i adaptar la prescripció de l’exercici a les característiques de cada persona en funció de la seva situació de salut, de l’etapa vital i de l’objectiu terapèutic.
Els continguts de la Guia recullen el resultat de les darreres investigacions científiques i han de servir de base per elaborar programes específics d’exercici físic i fer recomanacions individualitzades, amb dues mirades: la de l’àmbit sanitari i la de l’àmbit de l’esport o de l’exercici físic.¡

La guia incorpora un capítol específic amb propostes per a les diverses etapes vitals de la dona i la incidència de l’esport i l’activitat física a qualsevol etapa de la vida. Un increment de l’exercici físic té efectes positius no només en la salut física de les persones, sinó també en el seu benestar emocional, en la millora de la qualitat de vida i en la disminució de les desigualtats.

Si voleu disposar de la Guia de manera digital, empleneu el formulari per descarregar-vos la Guia PEFS de manera gratuïta. Un cop fet aquest pas, rebreu un correu electrònic amb l’enllaç de descàrrega.

+info