Notícies

Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF)

El lema d’enguany és Mou la vida

Un any més, Catalunya escalfa motors per celebrar, aquest 6 d’abril, el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF)  amb l’objectiu de promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar.

En aquests darrers anys, els nostres hàbits de feina i oci han hagut de canviar, però no per això s’han de convertir en hàbits sedentaris.

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una de les eines amb què cada any fem realitat el nostre compromís per promoure hàbits de vida activa, tant per a infants i adolescents com per a persones adultes i gent gran.

Us animem a fer extensiu el lema i dur a terme les accions individuals o en grup del DMAF durant 4 setmanes (de l’1 al 30 d’abril), respectant en tot moment les restriccions a què la situació sanitària ens obliga.

Podeu fer activitats com caminar, anar en bicicleta, utilitzar les escales, nedar, ballar, marxa nòrdica, etc.

Us proposem que:

  • Enregistreu la vostra activitat al web. De forma individual o en grup
  • Feu difusió de l’activitat i dels missatges a les xarxes socials amb les etiquetes #DMAF2022 #moulavida#gentactiva.

Recordeu, però, que convé mantenir-se actiu/va cada dia de l’any i disminuir el temps que destineu a les activitats sedentàries. Així, podreu gaudir dels beneficis que té l’activitat física per millorar la salut i la qualitat de vida enfront del sedentarisme, un dels grans enemics de la nostra societat.

En aquest sentit, les directrius sobre activitat física i hàbits sedentaris de l’OMS recomanen:

  • Acumular un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada i 2 dies per setmana d’enfortiment  muscular, en persones adultes i gent gran.
  • Acumular un mínim de 60 minuts al dia d’activitat física d’intensitat moderada-vigorosa i 3 dies per setmana d’activitats vigoroses que reforcin músculs i ossos, en infants i adolescents.
  • Cal limitar el temps dedicat a activitats sedentàries i substituir-les per alguna activitat física.

Trobareu materials de divulgació per descarregar-vos, trucs per ser més actius, rutes saludables a tot Catalunya.

Us animem a participar i fer difusió del DMAF amb les etiquetes

#DMAF2022 #moulavida #gentactiva