Notícies

Guia per fer de l’esport un àmbit lliure de violències sexuals

El passat dia 5 de desembre la Secretaria General de l’Esport va presentar al Museu Colet el document “La violència sexual a l’esport-Guia per a persones adultes: (Re)conèixer, parlar i actuar”.

L’acte va ser presidit pel Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Laura Martínez. El Grup de Recerca en l’Esport i l’Activitat Física (GREAF) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, format per Montserrat Martin, Albert Juncà, Ester Checa i Laia Anguita, conjuntament amb Blanca Nualart, responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals del CCE, han elaborat aquest document que pretén donar visibilitat i convertir-se en una eina de referència en la tasca de conscienciació i elaboració de plans d’actuació que treballin vers la prevenció, la detecció i l’abordatge de la violència sexual en contextos esportius.

Aquesta obra, actualització de la guia  publicada pel Consell Català de l’Esport (CCE) el 2005, proposa actuacions a les entitats esportives tant per prevenir i detectar casos d’aquest tipus de violència sexual com per reaccionar-hi. Les entitats esportives, doncs, són una peça clau per reconèixer la incidència de la violència sexual.

Consultar document

 

Text: CEBLLOB